Trenger jeg kjeveimplantater?

tannlege oslo

Å miste tenner er en plage på noen måter. Gapene i smilet ditt kan banke selvtilliten, og et ufullstendig sett med tenner gir også funksjonelle ulemper. Spise og snakke kan bli utfordrende. Tap av selv et par tenner kan føre til at de resterende tennene skifter. Dette resulterer i løs eller ujevnt mellomliggende tenner, maloklusjon (også kjent som en dårlig bit), og kan forårsake hodepine eller sliping i søvnen som skader tennene dine. Heldigvis finnes det mange alternativer for utskifting av manglende tenner, inkludert proteser montert på kjeveimplantater. Slik vet du om dette er et levedyktig alternativ for deg.

Hva er kjeveimplantater?
Mange protesepatienter er sannsynligvis kandidater til tannimplantater. Disse er vanligvis fulle eller partielle proteser festet til kjeften ved hjelp av titanposter som kirurgisk sett settes inn i kjevebenet inne i tannkjøttet. Implantatene smelter til beinet, gir stabilitet for protesene, slik at pasienten kan spise og snakke uten å oppleve bevegelse av protesen i hans eller hennes munn.

Implantatene kommer i flere typer. Ifølge American Association of Implant Dentistry er de vanligste endosteal og subperiosteal.

Endostealimplantater er små skruer, sylindere eller plater som er kirurgisk plassert i kjevebenet. Subperiostealimplantater er innlegg innført under tannkjøttet, men over kjevebenet. Utskiftningstennene monteres deretter på stolpene. Tannleger anbefaler den sistnevnte til pasienter som har en grunne kjeveben og kan ikke gjenoppbygge det, av en eller annen grunn.

I noen tilfeller kan beinforstørrelse kreves for å gjenopprette eller regenerere beinet i tannstikkene uten tilstrekkelig benmasse. Dette gjøres ved å bruke syntetisk ben, donorben, benveksttilsetninger eller bein høstet fra andre steder i pasientens kropp.

tannlege oslo

Mini tannimplantater ligner på vanlige implantater, men mindre. Den kirurgiske plasseringen er mindre invasiv og kan utføres i et enkelt besøk ved hjelp av en mild bedøvelse. Pasienter kan vanligvis spise med sine nye proteser samme dag.

Grunner til å ha kjeveimplantater
Hva bestemmer om en pasient er kvalifisert for kjeveimplantater? Tanntap blant amerikanske voksne har nå nådd alvorlige proporsjoner, ifølge Centers for Disease Control, med 19 prosent av voksne over 65 som lider fullstendig edentulisme eller tanntap. For mange er proteser og broer ikke svaret. Den ideelle kandidaten for implantater er noen som:

Har sunt tannkjøtt og munnt vev.
Følger en daglig oral hygiene regime av børsting, flossing og skylling med antibakteriell munnvann.
Ha tilstrekkelig benmasse til å støtte plassering av tannimplantater eller hvis munn er egnet for forstørrelse.
Kostnad for behandling
Å velge kjeveimplantater som et alternativ for tannutskifting er en betydelig forpliktelse, og det gjelder også kostnaden for behandling. Kostnadene varierer avhengig av pasientens krav og plassering.

Totalt sett er implantater et dyrt alternativ, men for pasienter som passer til kriteriene og har enten forsikringen eller midlene til å dekke det, kan implantater for tandpleie gi en ny leiekontrakt på livet.