Hva er tannimplantater?

tannlege oslo

Hva er tannimplantater?
Tannimplantater er metallposter eller rammer som er kirurgisk plassert i kjevebenet under tannkjøttet. En gang på plass lar de tannlegen å montere erstatningstenner på dem.

Hvordan jobber dentalimplantater?
Fordi implantater smelter til kjevebenet, gir de stabil støtte til kunstige tenner. Dentures og broer montert på implantater vil ikke glide eller skifte i munnen din – en spesielt viktig fordel når du spiser og snakker. Denne sikre passformen hjelper proteser og broer – så vel som individuelle kroner plassert over implantater – føles mer naturlig enn konvensjonelle broer eller proteser.

For noen mennesker er det ikke enkelt og enkelt å bruke vanlige broer og proteser på grunn av ømme flekker, dårlige rygger eller gagging. I tillegg må vanlige broer være festet til tenner på hver side av rommet som er igjen av den manglende tannen. En fordel med implantater er at ingen tilstøtende tenner må være forberedt eller malt ned for å holde den nye erstatningstanden / tennene på plass.

tannlege oslo

For å motta implantater, må du ha sunne tannkjøtt og tilstrekkelig ben for å støtte implantatet. Du må også forplikte seg til å holde disse strukturene sunne. Nøyaktig oral hygiene og regelmessige tannbesøk er avgjørende for den langsiktige suksessen med tannimplantater.

Implantater er vanligvis dyrere enn andre metoder for tannutskifting, og de fleste forsikringsselskaper dekker vanligvis mindre enn 10 prosent av gebyrene.

The American Dental Association vurderer to typer implantater å være trygge. De er:

Endostealimplantater – disse implantateres kirurgisk direkte inn i kjevebenet. Når det omkringliggende tannkjøttvevet har helbredet, er det nødvendig med en ny operasjon for å koble et innlegg til det opprinnelige implantatet. Til slutt er en kunstig tann (eller tenner) festet til den post-individuelle, eller gruppert på en bro eller protes.
Subperiostealimplantater – disse består av en metallramme som er montert på kjevebenet rett under tyggegummivevet. Når tannkjøttet heler, blir rammen festet til kjevebenet. Innlegg, som er festet til rammen, stikker ut gjennom tannkjøttet. Som med endostealimplantater, blir kunstige tenner montert på stolpene.