Hva du trenger å vite om en tannimplantatprosedyre

tannlege oslo

Manglende tenner kan få deg til å føle deg selvbevisst når du spiser, snakker eller smiler, og skaper munnhelseproblemer for deg også. Men i dag kan en tannimplantatprosedyre gi deg en erstatningstand som ser ut, føles og fungerer like naturlig som originalen. Slik bestemmer du om et implantat er riktig for deg.

Hva er et tannimplantat?

Et implantat er en kunstig tann «rot» kirurgisk plassert i munnen din, ifølge Akademiet for generell tannlege. Laget av metalliske (titan) og benlignende keramiske materialer som er kompatible med kjeven din, implantater smelter med beinet ditt for å støtte en krone, bro eller fullprotein. Det amerikanske Academy of Periodontology (AAP) beskriver to typer implantater: En endostealimplantat er den vanligste og er plassert i beinet, mens et subperiostealimplantat er plassert på benet for pasienter som har utilstrekkelig benhøyde eller ikke kan ha på seg tradisjonelle proteser.

Fordeler ved implantater

På grunn av deres mange fordeler, sier American Dental Association (ADA) at mer enn 5,5 millioner implantater blir oppfylt årlig av tannleger i USA. Derfor er de så populære:

Implantater glir ikke eller skifter, noe som gir deg samme stabilitet og sikkerhet som dine naturlige tenner.
Implantater rengjøres på samme måte som dine naturlige tenner, så det er ikke nødvendig å ta dem ut om natten for rengjøring eller gjennombløting.
Implantater stoler ikke på nabostanden for støtte; Derfor er ingen tannstruktur tapt, som er nødvendig når man fremstiller en bro.

Implantater hindrer skifting av nærliggende tenner, bevaring av kjeveben og kontur av ansiktet ditt.
Implantater er en ideell kosmetisk løsning på manglende tenner, slik at du kan tygge og snakke med letthet.
Er du en god kandidat til et implantat?

Hvis tannkjøttet ditt er sunt, har du nok bein til å støtte et implantat, og du er i god generell helse, anser AAPen deg som en ideell kandidat for et tannimplantat. Likevel kan kjevebenet ditt bygges opp før tannimplantatprosedyren hvis benhøyden din ikke er tilstrekkelig til å støtte et implantat. Husk at kroniske sykdommer som diabetes og leukemi kan forstyrre helbredelsesprosessen til et implantat, og ifølge en ADA-studie kan røyking doble risikoen for å miste en helt.

tannlege oslo

Plasser implantatet ditt

Plassering av et tannimplantat i kjeven din er en in-office-prosedyre gjort med lokalbedøvelse. Etterpå kan du oppleve litt hevelse og smerte, men foreskrevet smertemedisinering kan alltid hjelpe deg med ubehag. Under helbredelsesprosessen, legg til en diett av myk, kald mat og lunkne supper.

Tannlegen din vil vente to til seks måneder før du legger den kunstige tannen eller kronen på toppen av implantatet. I løpet av denne tiden vokser bein og implantatfestet sammen; dette kalles osseointegrasjon. I mellomtiden kan imidlertid din generelle tannlege gi deg en midlertidig krone, bro eller protes for å hjelpe med å tygge og snakke.

Få nye tenner

I løpet av perioden med osseointegrasjon er implantatet ditt dekket av tyggegummivev. Dr. Kenneth Loeffler forklarer at din orale kirurg trenger å avdekke implantatet og feste en helbredende krage før tannlegen kan begynne å lage nye tenner. Deretter blir inntrykk tatt, og armaturene er koblet til implantatene, noe som gir et sikkert vedlegg for de nye tennene dine.

Ta vare på ditt implantat

Du vil at implantatene dine skal vare i livet, og de kan hvis du følger med regelmessige tannbesøk, profesjonelle rengjøringer og god munnhygiene. Husk å pusse minst to ganger om dagen og floss daglig, rengjør omhyggelig implantatene dine for å holde tannkjøttvævet friskt. For å redusere mengden bakterier i munnen din, spør din tannlege om å bruke en antimikrobiell munnskylle som Colgate® Total Advanced Pro-Shield ™.

Å bestemme om en tannimplantatprosedyre er et stort skritt som krever rikelig diskusjon med tannlegen din og tannlege (en periodontist eller oral kirurg) som skal plassere implantatet. Derfor vil tannlegen din ta røntgenstråler, vurdere helsemessig historie og nøye undersøke munnen din slik at du har all den informasjonen du trenger for å evaluere alternativene for tannutskifting.