Alt du trenger å vite om gullkroner

Tannimplantater er permanente falske tenner som er «rotfestet» i eller på kjeve. De fungerer akkurat som ekte tenner. Mange foretrekker dem til proteser. Gulltennimplantater fungerer mye som konvensjonelle implantater, men de er stort sett en forfengelighet. Hvis du vurderer å ha gull tannimplantater, må du forsikre deg om at du forstår alle bekymringsproblemer og konsekvenser av å ha denne operasjonen.

Historie

I tidlige perioder med egyptisk og kinesisk historie ble gull brukt til falske tenner fordi den var så formbar. Faktisk har kranier over 5000 år blitt funnet å ha gulltenner i munnen. Mer nylig har imidlertid gull blitt erstattet av titan og porselen, slik at falske tenner ser ut som ekte. Nå er gulltennene for det meste et tilbehør eller et uttrykk for individualitet.

Funksjon

Gulltennimplantater har to stykker: et titanimplantat som kirurgisk skrues inn i kjevebenet, og selve gulltanden. Guldtanden er festet til implantatet og fungerer som en vanlig tann. Det kan brukes til å tygge og bite, kan rengjøres som naturlige tenner og kan ikke fjernes.

Typer

Gulltennimplantater er permanente. Hvis du liker utseendet på gulltenner, men føler at de ikke er profesjonelle på arbeidsplassen, kan du velge å ha et porselen tannimplantat med en gullkappe eller krone. På denne måten kan du fjerne gullet for arbeid og møter, men bruk det på personlig tid. «Grillz» er sett med gullhett som dekker hele bunnen eller toppen av tennene.

Egenskaper

Gullkroner kan aksesseres med ekstra steiner og design. For å virkelig legge gnisten til smilet ditt, kan du dekorere gulltennene dine med ekte eller kunstige diamanter eller edelstener.

Fordeler

Fordelene med gull tennimplantater er nesten identiske med fordelene med enhver annen type tannimplantat. De har mindre belastning på dine omkringliggende tenner enn broarbeid fordi de er rotfestet i kjevebenet i stedet for å holde seg til andre tenner. Du trenger ikke å bekymre deg for at de faller ut av munnen din, og du kan spise hvilken som helst type mat du liker. De krever ikke spesiell rengjøring, og du unngår helt ubehagelig problemet med proteslim. Gulltenner kan også gjøre munnen din mer stilig, avhengig av din stildefinisjon.

Advarsel

Skulle du velge å få gull tennimplantater, husk at denne beslutningen er permanent. Det er svært komplisert, smertefullt og kostbart å reversere denne beslutningen senere, og i noen tilfeller er det umulig. Tannimplantater er mindre vellykkede hos personer som har svake kjeveben eller som har en historie med alvorlig tannkjøttsykdom, så samarbeide tett med legen din for å sikre at sannsynligheten for en vellykket operasjon er så god som mulig.